Sisal tapijt leggen

jabo sisal tapijtBent u op zoek naar een natuurproduct als vloerbedekking? Sisal tapijt heeft een natuurlijke uitstraling en is voor veel woondoeleinden geschikt. Wij bieden een ruime collectie sisal vloerbedekking tegen de laagste prijzen van Nederland. Zo koopt u al Sisal tapijt voor op uw trap voor slechts 40,- euro per trede inclusief btw, lijm en arbeidsloon. Dit tapijt is een echt natuurproduct dat wordt gewonnen uit agave. Meestal wordt die verbouwd in Afrika en Zuid-Amerika. Vervolgens wordt de Sisal geweven tot een tapijt met daarachter een natuurlijke rug.
Vloerbedekking gemaakt van Sisal heeft een ruwere uitstraling dan bijvoorbeeld wol. Dit geeft het een eigen identiteit. Die komt goed terecht op trappen maar ook voor bijvoorbeeld woonkamers en kantoren is het materiaal zeer geschikt. Ook een karpet van sisal met daaromheen een lederen band kan bijzonder fraai zijn. Alle kleuren en motieven zijn mogelijk.

Wat is Sisal tapijt?

Het is een tropische vezel en wordt vooral voor touw, borstels en vloerbedekking gebruikt.
De vezel is genoemd naar het Mexicaanse havenstadje Sisal, vanwaaruit de meeste sisal werd geëxporteerd. De naam van het plaatsje komt van het Maya siísil, hetgeen ‘vochtigheid’ betekent. De vezel zorgde eind negentiende eeuw voor een enorme economische groei op het Mexicaanse schiereiland Yucatán.

Toen in Noord-Amerika, omstreeks 1910, de landbouwmechanisatie opstartte verschenen er korenmaai- en bindmachines (de voorloper van de maaidorser). Deze gebruikten grote hoeveelheden korenbindgaren (binder twine) voor het binden van korenschoven en strobalen. Gewoonlijk werd dit garen uit sisal vervaardigd. Voor scheepskabels is dit type tapijt minder geschikt, daar de vezel niet zeer waterbestendig is.

Klik hier voor een overzicht van de verschillende soorten Sisal tapijt. Voor een scherpe prijs kunt u ook altijd contact met ons opnemen.

Hier onder vindt u een aantal voorbeelden van trappen die wij hebben bekleed met dit type tapijt. De trappen zijn gelegd in Heemskerk en Amstelveen.